Upravljavec podatkov

Upravljavec podatkov Vegax d.o.o., Teharska cesta 4, 3000 Celje, zbira naslednje osebne podatke uporabnikov za potrebe poslovanja spletne Trgovine Vegax: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnese v obrazec v spletni trovini vegax.si. Vegax d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletne Trgovine Vegax se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji. Uporabnik lahko redno spremlja spremembe splošnih pogojev in posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Podatki o uporabnikih niso v nobenem primeru predani nepooblaščenim osebam.

Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Vegax d.o.o. do preklica obvešča o novostih, ugodnostih, storitvah, dogodkih, nasvetih s področja zdravja in življenjskega sloga.
S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic. Za prijavo na e-novice se zbirajo podatki: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani uporabnik, pa tudi ime in priimek, naslov, telefonska številka.
Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo, s katerim je do preklica prijavljen na prejemanje-novic. Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Uporabnik lahko zahteva popravek podatkov ali seznanitev z njimi. Vegax d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. Za pošiljanje e-novic se uporablja aplikacijo MailChimp.

Registracija uporabnika spletne Trgovine Vegax

V spletni trgovini Vegax se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak uporabnik sam odgovarja za podane podatke.
Vegax d.o.o. vpisane podatke do preklica uporablja za obdelavo uporabnikovega naročila v spletni trgovini Vegax. Vegax d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave. Uporabnik lahko svojo zahtevo do preklica ali odjave poda pisno na naslov: Vegax d.o.o., Teharska cesta 4, 3000 Celje ali na elektronski naslov [email protected].
Vegax d.o.o. kot davčni zavezanec v skladu s 86. členom ZDDV zagotavlja hrambo računov deset let.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko svoja vprašanja posreduje tudi preko e-maila, objavljenega na spletnem mestu Trgovine Vegax. Ti podatki bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega problema. S pošiljanjem e-sporočil se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletne Trgovine Vegax.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih Vegax d.o.o. obdeluje, za izbris ali popravke.
Vegax d.o.o. zagotavlja uporabnikom uresničevanje pravic po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov:

 • pravico do dostopa do osebnih podatkov,
 • pravico do popravka oziroma dopolnitve osebnih podatkov,
 • pravico do izbrisa osebnih podatkov,
 • pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov,
 • pravico do vpogleda in izvoza osebnih podatkov in
 • pravico do ugovora.

Svojo zahtevo lahko uporabnik poda pisno na naslov: Vegax d.o.o., Teharska cesta 4, 3000 Celje ali na elektronski naslov [email protected].

Če uporabnik meni, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ali nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, lahko svojo pritožbo posreduje nadzornemu organu s področja varstva osebnih podatkov.

Zagotavljanje varnosti podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko spletne Trgovine Vegax so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Vegax d.o.o. bo osebne podatke varoval in preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Vegax d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) in sicer z uporabniškim imenom in geslom.
Za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika se uporablja varen protokol SSL. Podatki o plačilni kartici se v zaščiteni kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v strežnik banke.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem
Podatki, ki jih uporabnik zaupa Vegax d.o.o., so zaupni. Vegax d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke lahko posreduje svojim pogodbenim obdelovalcem osebnih podatkov ali po uradni zakonski dolžnosti.

 • Podatki so lahko posredovani:
  podjetju za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne Trgovine Vegax (gostovanje na strežniku, pošiljanje e-novic);
 • podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavna služba);
 • pooblaščenim ustanovam na podlagi sodne zahteve.

Privolitev

Z uporabo spletne Trgovine Vegax se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, ki so objavljeni na tem spletnem mestu. Uporabnik lahko spremlja spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

Na spletnih straneh trgovine Vegax je ustvarjena povezava do družbenega omrežja (Facebook, Twitter).

Politika piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v brskalniku, omogočajo delovanje vseh funkcij spletnega mesta.
Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska spletne Trgovine Vegax dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.
Uporabnik poda strinjanje oziroma nestrinjanje o uporabi piškotkov, s katerimi se na spletnih straneh Trgovine Vegax izboljša uporabniška izkušnja in zagotavlja vsebina.

Kontakt

Upravljavec osebnih podatkov: Vegax d.o.o., Teharska cesta 4, 3000 Celje, [email protected],

Zadnja sprememba: 20.5.22,

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaV trgovino
   Calculate Shipping
   Vnovči kupon